ANKARA / GÖLBAŞI - Şehit Bülent Göçer Ortaokulu

Güçlü Şifre Nasıl Oluşturulur?

Güçlü şifre nasıl oluşturulur?

⦁ En az 8 karakterden oluşmalı
⦁ Harf, rakam ve özel karakterler içermeli ( @,#,$,%,^,&,!).
⦁ Küçük ve büyük harfler bulundurmalı (k, B)
⦁ Kişisel bilgiler, sözlükte olan kelimeler ve sıklıkla kullanılan kolay tahmin edilebilir bilgilerden oluşmamalı
⦁ Bütün hesaplar için farklı şifreler belirlenmelidir.
Hatırlaması kolay güçlü şifre önerileri için tıklayınız.
Basit ve aynı şifreleri kullanmak niçin tehlikeli?
Basit şifreler kişi hakkında bilgi içeren ve tahmin edilmesi kolay şifrelerdir. Mesela 1974 doğumlu, Antalyalı bir internet kullanıcısının şifresini "antalya07" veya "antalya1974" olarak belirlemiş olma ihtimali rahatlıkla düşünülebilir.
Yakın zamanda yapılan bir araştırma, birçok internet kullanıcısının, internet ortamında '123456' gibi sıralı rakamların kullanıldığı şifrelerle internet aktivitelerini yürüttüğünü ortaya koymuştur. Unutulmamalıdır ki, sosyal ağların da gelişimine paralel olarak insanlar çok daha büyük bir siber dünyada birçok kişisel bilgisini (resimleri, videoları, kendi hakkında bilgileri, doğum yerini, doğum tarihini, okulunu, işini vs.) artık rahatlıkla doğrudan veya dolaylı yönden internette paylaşabilmektedir.

Yayın: 29.03.2023 - Güncelleme: 29.03.2023 11:03 - Görüntülenme: 125